İskenderun’da ‘Beyaz Ev’ Projesi Tanıtımı Gerçekleştirildi

İskenderun’da ‘Beyaz Ev’ Projesi Tanıtımı Gerçekleştirildi

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında İskenderun’da hayata geçirilmesi planlanan “BEYAZ EV” projesinin tanıtımı programı yapıldı.

İskenderun Ramada Otel’de gerçekleştirilen programa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Gaziosmanpaşa Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez ve Kadının Statüsü Genel Müdürü Süreyya Erkan, ilçe protokolü ve davetliler katıldı.

Programda, Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, aile içi şiddet yaşayan ailelerin bütüncül bir yaklaşımla ele alınarak çocuk, mağdur ve faillerin iyileştirici politikalar ve psikolojik yardımlar ile desteklenmesinin hedeflendiği belirtti. 

İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamı İskender Yönden de Beyaz Ev Projesinin Tokat’a taşınmasıyla üniversite, belediye, emniyet ve jandarma, başsavcılık ayağıyla hepsinin bir arada olduğu belli bir çalışma noktasına geldiğini ifade etti.

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek de projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, ilçede son yıllarda meydana gelen aile içi şiddete dayalı olayların verilerini paylaştı.

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez de belediye olarak kadınları destekleyecek çalışmalarda bulunduklarını belirterek projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Program sonunda Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, İskenderun Sosyal Hizmetler Müdürü Yılmaz Balaman ve psikososyal destek ekibi ile hatıra fotoğrafı çekildi.(Haber: Şirvan Selçuk)

https://www.megamedya.org/2024/08/20/iskenderunda-beyaz-ev-projesi-tanitimi-gerceklestirildi/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat